23September2019

Νέα επιχειρηματικότητας

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος μαθημάτων Επιχειρηματικότητας.

 

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά 10:00 με 14:00.

Read more...

Δεύτερη ευκαιρία για την ένταξή τους στην Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α. του Ε.Β.Ε.Α. έχουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις που επιθυμούν στα πρώτα τους βήματα να αποκτήσουν δωρεάν στέγη, γραμματειακή και συμβουλευτική υποστήριξη, ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφάλαια και επενδυτές.­

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ανακοινώνει τη νέα υποβολή αιτήσεων για τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α., προκειμένουπρόσθετεςυποψήφιεςεπιχειρηματικές ομάδες / επιχειρηματίες ­να κάνουν την ιδέα τους επιχείρηση, με την υποστήριξη του Ε.Β.Ε.Α..

 

Οι ενδιαφερόμενοι με απλό τρόπο μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση ένταξης στη «Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων» (Θ.Ε.Α.) στην ιστοσελίδα της Θ.Ε.Α. www.THEAthensincube.gr,προκειμένου να εξασφαλίσουν δωρεάν χώρο, διοικητικό εξοπλισμό και εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη στα πρώτα τους βήματα. Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεωνλήγει στις 30/04/2015.

 

Ο προηγούμενος κύκλος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2014. Υποβλήθηκαν συνολικά143 επιχειρηματικές ιδέες­ για 50­ θέσεις. Αυτή τη στιγμή στη Θερμοκοιτίδα φιλοξενούνται ήδη 34 επιχειρηματικά σχήματα. Ενδεικτικά, αντικείμενο των επιχειρηματικών σχημάτων είναι: Ισογεωμετρική ανάλυση, Εφαρμογές Νανοτεχνολογίας, MobileApplications, Τεχνολογία τροφίμων, Πληροφορική, Τουρισμός, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες κ.ά.

 

Η Θ.Ε.Α. απευθύνεται σε νεοφυή σχήματα, είτε ομάδες ατόμων/επιστημόνων είτε υπό σύσταση εταιρείες, νέες επιχειρήσεις (έναρξη δραστηριοτήτων μετά την 1/06/2012), spin off από επιχειρήσεις που επιθυμούν εμπορικά να αξιοποιήσουν ερευνητικά αποτελέσματα και τεχνογνωσία με σκοπό να τα μετατρέψουν σε καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες. Η επιχειρηματική πρόταση μπορεί να περιλαμβάνει νέα υλικά ή άυλα προϊόντα ή νέες υπηρεσίες ή/και ένα καινοτόμο τρόπο διάθεσης νέων ή ήδη υπαρχόντων προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Συνοπτικά, η Θ.Ε.Α. παρέχει στις επιχειρήσεις που φιλοξενούνται τις παρακάτω υπηρεσίες:

- Φιλοξενία των επιχειρηματικών ομάδων με παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης σε κτίριο επί της οδού Κεφαλληνίας 45,

- Δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ (360 ώρες συνολικά/ επιχειρηματικό σχήμα)

- Επιμορφωτικά σεμινάρια – ημερίδες, ώστε να βελτιώσουν τις προσωπικές δεξιότητες και τις ικανότητές τους

- Υποστήριξη στην αναζήτηση επενδυτών – Συμμετοχή σε 3 events του εξωτερικού σχετικά με startups

- Διάγνωση αναγκών των επιχειρηματικών σχημάτων

- Ευκαιρίες πρόσβασης σε κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες λειτουργίας και μακροπρόθεσμες επενδύσεις

- Χρήση του δικτύου του Ε.Β.Ε.Α. - του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου επιχειρηματικότητας (10.500 Επιμελητήρια και Ενώσεις σε όλο τον κόσμο - Λέσχη των μεγαλύτερων Μητροπολιτικών Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων)

Το έργο είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων. Εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠΑ.

 

Μπορείτε να δείτε εδώ λίστα με όλες τις επιχειρηματικές ιδέες που εντάχθηκαν στη Θ.Ε.Α.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ νεοφυών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τηλ: 2111 036900-01

www.THEAthensincube.gr

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more...

 

Πλαίσιο οργάνωσης διαγωνισμών

 

Η οργάνωση διαγωνισμών καινοτόμων προϊόντων και επιχειρηματικών ιδεών εντάσσεται σε δράσεις του έργου Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (Μ.Κ.Ε.), της Δ.Α.ΣΤΑ. του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ., η οποία συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 5: "Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στις 3 Περιφέρειες σταδιακής εξόδου" του Ε.Π. "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση".

Read more...

 

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων Επιχειρηματικότητας ξεκινάει με σκοπό την ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων, στην προσπάθεια καλλιέργειας επιχειρηματικού πνεύματος στους προπτυχιακούς φοιτητές.

 

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στον Γ’ Κύκλο Προγραμμάτων της Δομής Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας EkinisiLAB, έχει παραταθεί μέχρι τις 31-3-15.

Read more...

Το Υπουργείο Εξωτερικών, Γ1 Δ/νση  Ευρωπαϊκών Εξωτερικών Σχέσεων,  με το  υπ’ αριθ. A.Π: 2103, από 20.01.2015 έγγραφο του, διαβίβασε στην υπηρεσία μας πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου του Μπρουνέι Νταρουσαλάμ σε προπτυχιακούς φοιτητές Οικονομίας Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των χωρών μελών του ASEM  (Asia-EuropeMeeting – Συνάντηση Ασίας-Ευρώπης) για συμμετοχή σε επιδοτούμενο σεμινάριο  για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Read more...

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, η επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, αλλά και η διαδεδομένη αντίληψη στην Ελλάδα ότι όλοι θέλουμε και μπορούμε να είμαστε... αφεντικά, καθορίζουν την επιχειρηματική προοπτική στη χώρα. Την ίδια ώρα και ενώ η ανάγκη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, αλλά δυστυχώς μόνο στο επίπεδο των συζητήσεων και όχι των πράξεων, διαπιστώνεται έλλειμμα στην εκπαίδευση σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα και τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Read more...

Page 1 of 4