Σφάλμα
  • Σφάλμα κατά τη φόρτωση των δεδομένων ροής

αναβάθμιση

Ενημερώνουμε τους σπουδαστές ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικής γραμματείας δεν θα είναι διαθέσιμη μεταξύ 14:00 και 17:00 λόγω εργασιών συντήρησης/αναβάθμισης.

Πατήστε εδώ για να εισέλθετε

Υποψήφια στα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας είναι η Τήλος, με το ομώνυμο, πρωτοποριακό ερευνητικό έργο TILOS του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ - Τήλος: Ψηφίστε την περήφανη ελληνική υποψηφιότητα για τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας

Υποψήφια στα ευρωπαϊκά βραβεία Βιώσιμης Ενέργειας είναι η Τήλος,

με το ομώνυμο, πρωτοποριακό ερευνητικό έργο TILOS του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ 

 

Ανάμεσα στους 3 φιναλίστ, στην κατηγορία "Ενεργειακά Νησιά" των βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards), βρίσκεται το νησί της Τήλου με το καινοτόμο ερευνητικό έργο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, TILOS - Horizon 2020, ύστερα από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο, είναι επίσης υποψήφιο για το βραβείο κοινού, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εργασιών του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

Εκτός λοιπόν από τη διαχρονική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, η Τήλος πρωτοπορεί και στα ενεργειακά. Το έργο TILOS, στο οποίο συμμετέχουν 13 εταίροι από 7 ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλής το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας του Περιβάλλοντος του ΑΕΙ Πειραιά TT και με συμμετοχή επίσης από ελληνικής πλευράς του ΔΕΔΔΗΕ, της εταιρίας EUNICE, της εταιρίας Eurosol και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, φιλοδοξεί, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Τήλου, να επιτύχει τη μέγιστη, και σχεδόν καθολική ενεργειακή αυτονομία για το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, το οποίο μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από τον πετρελαϊκό σταθμό της Κω μέσω υποβρύχιας διασύνδεσης. 

Το καινοτόμο σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε φάση εγκατάστασης στο νησί, είναι υβριδικό, καθώς συνδυάζει τεχνολογίες τόσο παραγωγής (ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκό πάρκο), όσο και αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), και είναι το πρώτο του είδους του που πραγματοποιείται στη Μεσόγειο, με δυνατότητα επίσης εξαγωγών εγγυημένης ενέργειας προς το ηλεκτρικό δίκτυο της Κω.  

Στην παρούσα φάση, και χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων, πραγματοποιείται επίσης εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο σύνολο σχεδόν των οικημάτων του νησιού, με δυνατότητα και διαχείρισης των ηλεκτρικών φορτίων προς όφελος των νησιωτών, καθιστώντας την Τήλο την πρώτη περιοχή στη χώρα όπου πραγματοποιούνται εγκαταστάσεις έξυπνων μετρητών σε καθολικό βαθμό. 

Τον Ιούνιο το έργο περνά στην πιο σημαντική φάση του, καθώς θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μεσαίας ισχύος ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ με την έλευση και των συσσωρευτών (μπαταριών) στο τέλος του καλοκαιριού το ολοκληρωμένο πλέον σύστημα θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου στις αρχές του 2019 θα σημάνει μια νέα εποχή για τη νησιωτικότητα παγκοσμίως, καθώς οι τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει απαντούν σε προβλήματα διασύνδεσης και ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, προωθώντας την ενεργειακή αυτονομία των νησιών, καθώς και την απεξάρτηση από το ρυπογόνο και ακριβό πετρέλαιο . 

Στήριξε και εσύ την υποψηφιότητα της Τήλου και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και χάρισε στο ακριτικό νησί μας το πρώτο βραβείο!!!

Ψηφίστε το πρωτοποριακό έργο "TILOS" του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ στα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας!!!

 

 

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών: Προγράμματα Επικαιροποίησης Γνώσεων σε θέματα αιχμής για Αποφοίτους ΑΕΙ τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά, στα πλαίσια του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ και σε συνεργασία με άλλα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας οργανώνει δύο (2) προγράμματα Επικαιροποίησης Γνώσεων σε θέματα αιχμής για Αποφοίτους ΑΕΙ τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης:

Καινοτόμες Τεχνολογίες Εφαρμογών ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Τεχνολογικές Εφαρμογές και Περιβαλλοντική Συμπεριφορά Σύγχρονων Υλικών

Πρόκειται για έργα που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 4ος 2014 – 6ος 2015 και περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενους κύκλους των 150 ωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη συμμετοχή στα προγράμματα, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν τις αντίστοιχες ιστοσελίδες ακολουθώντας τους υπερσυνδέσμους.

 

Forget about the mandate. Let’s fix health care

Vestibulum accumsan habitasse dictum id ut Curabitur amet libero mauris condimentum. Adipiscing semper Vivamus Suspendisse at ante orci rutrum Nullam ut tincidunt. Lacinia eu sem justo elit dignissim vel orci tortor malesuada Nulla. Gravida consequat et interdum enim ipsum eget velit pretium pretium Quisque. Vestibulum congue eu laoreet augue mi vel tincidunt tempus nulla morbi. Dictum congue dignissim nec Sed a eu.

Περισσότερα...