Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 10:31

Ανέβηκαν οι βάσεις στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Του Λάζαρου Βρυζίδη, προέδρου του  Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

 

Το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2015 από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναδείχθηκε σε σταθερή αξία, με τους φοιτητές να δηλώνουν την προτίμησή τους σε αυτό. Μάλιστα, σε μια περίοδο καταποντισμού των βάσεων άλλων Ιδρυμάτων, να διατηρεί και τις περισσότερες φορές να ανεβάζει τις βάσεις εισαγωγής στα Τμήματά του, σε σύγκριση με τις βάσεις του 2014.

 

Αποκορύφωμα αυτού, είναι ο   Ζ.Ν., ο οποίος με 18.500 μόρια εισήχθη πρώτος φέτος στο Ίδρυμα μας, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.. Επιπλέον, θετικό στοιχείο, αποτελεί η κατάταξη webometrics του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών – CSIC, το οποίο κατατάσσει το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. στην πρώτη θέση ανάμεσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τεχνολογικού Τομέα και την δέκατη ένατη (19) θέση στο σύνολο των εβδομήντα εννέα (79) τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας.

 

Το Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., όλα αυτά τα χρόνια, με σκληρή δουλειά, καλές αξιολογήσεις από εξωτερικούς αξιολογητές, μέσω της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας, από πλευράς Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν όλα τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις μειώσεις προσωπικού, έχει καταφέρει να καταξιώνεται στα μάτια των φοιτητών και της αγοράς εργασίας.

 

Έχει αποδεδειγμένη μεγάλη ερευνητική δράση και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, οργανώνει τακτικά επιστημονικά συνέδρια, διαγωνισμούς καινοτομίας, σεμινάρια εξειδίκευσης και διά βίου μάθησης και άλλες καινοτόμες δραστηριότητες.

 

Στο Ίδρυμα λειτουργούν πάνω από είκοσι μεταπτυχιακά προγράμματα, αυτόνομα και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια του εσωτερικού, ή αναγνωρισμένα Ιδρύματα του εξωτερικού, τα οποία καλύπτουν ευρύ επιστημονικό φάσμα και στηρίζουν με τον τρόπο αυτό, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και ευρύτερα της Χώρας.